Na 7 km puta Kolašin-Mateševo nalazi se prelijepo zdanje, spoj drveta i kamena, tradicionalnog i modernog – konoba Amanet.  Nudi pogled u tradicionalnu Crnu Goru, bogat meni i jedinstven doživljaj u netaknutoj prirodi Kolašina.

U našem restoranu možete probati hranu spremnu po posebnoj recepturi,osjećati se kao kod kuće i osjetiti duh prošlog vremena. Da bi Vam ugođaj bio potpun u tome će Vam pomoći naše ljubazno osoblje.

Amanet je jedan od rijetkih restorana koji je za kratko vrijeme opravdao svoje ime i kvalitet o čemu svjedoče pohvale naših stalnih gostiju.

U sklopu restorana nalazi se  velika ljetnja bašta koja omogućava prikazivanje raznih sadržaja na otvorenom kojima se može upotpuniti turistička ponuda, dok je u unutrašnjosti restorana moguće organizovati slične sadržaje i zimi zbog prilagodljivog prostora. Izdvojenost objekta od grada i urbanog stila, zabave, doprinosi intimnosti posjetilaca i formiranju posebnih sadržaja koji ne podliježu globalnom i ujednačenom standardu.

Kao dodatni sadržaj istakli bi domaćinstvo Čepić koje broji oko 30tak ležajeva, nalazi se na samoj obali rijeke Tare, a od skoro će biti u funkciji.

Adresa : Bijeli potok bb

Tel. 068/140- 140