AD Ski Resort – Kolašin 1450 je nastalo kupovinom imovine bivšeg AD Ski Centra Bjelasica u stecaju, u martu 2007. godine. Nakon privatizacije uloženo je oko osam miliona eura u infrastrukturu Društva. U potpunosti su rekonstruisani svi ski-liftovi i žicara dvosjed, a izgradena je i nova šestosjeda žicara Vilina Voda koja i dalje predstavlja najsavremeniji objekat te vrste u Crnoj Gori. Izgradene su nove i proširene postojece skijaške staze tako da je kapacitet skijališta povecan na 5.500 skijaša na sat, dok je dužina svih staza zavidnih 16,5 kilometara, zbog cega smo postali omiljena turisticka destinacija ovog dijela Evrope.

Zahvaljujuci nadmorskoj visini koja se krece od 1.450 pa sve do 1.973 metra, podrucje našeg skijališta spada u svojevrsnu vazdušnu banju i predstavlja izuzetnu turisticku destinaciju za odmor tokom cijele godine. Impresivni obronci planine Bjelasice, gradic Kolašin, nacionalni park Biogradska Gora, kao suza ciste rijeke Tara i Moraca, obližnja planinska jezera, samo su dio jedinstvenih prirodnih bogatstava po kojima je ovaj region prepoznatljiv. Sve to pruža mnoštvo mogucnosti za aktivno proveden odmor kako u toku zime tako i u toku ljeta. Prije svega skijanje a onda i obilasci kanjona rijeka Tare i Morace, šetnje do predivnih, kristalno bistrih lednickih jezera ili kroz nacionalni park Biogradska Gora, samo su dio aktivnosti u kojima mogu uživati naši gosti.

Naš cilj je da na najbolji nacin valorizujemo sve prirodne ljepote koje se nalaze u našem okruženju i da kreiramo turisticki proizvod koji ce svakom posjetiocu pružiti nezaboravno zadovoljstvo u svakom periodu godine.

PONUDA / Žičare i liftovi

Potpuno rekonstruisani ski-liftovi “Jezerine” i “Ključ”, žičara “Ćupovi”, kao i nova šestosjeda žičara “Vilina Voda” koja predstavlja najsavremeni objekat te vrste u Crnoj Gori, obezbjeđuju kapacitet skijališta od 5.500 skijaša na sat.

PONUDA / Ski staze

Ski Resort Kolašin 1450 raspolaže sa 16,5 kilometara uređenih skijaških staza koje se održavaju po najsavremenim standardima iz te oblasti. Staze su klasifikovane i obilježene kao lake, srednje teške i teške, što znači da u ponudi imamo staze za sve tipove skijaša i bordera, od početnika do onih najzahtjevnijih. Staze se u ljetnjem periodu pripremaju tako da se na njima može skijati i kada je visina sniježnog pokrivača minimalna. Takođe posjedujemo i sistem za vještačko osnježavanje staza u podnožju skijališta što obezbjeđuje da ski sezona počne sredinom decembra i da traje do polovine aprila.

PONUDA / Ski oprema

Komfor posjetiocima našeg ski resorta pruža preko 400 kompleta skija i bordova za rentiranje vrhunskog kvaliteta, što garantuje dobru zabavu na snijegu. Profesionalci, rekreativci kao i oni koji po uče svoje prve skijaške korake dobiće upravo ono što im odgovara.

Najsavremenije mašine za servisiranje ski opreme obezbjeđuju da se ski oprema za rentiranje održava po najvećim standardima u toj oblasti.

PONUDA / Ski škola

Profesionalni instruktori skijanja sa medjunarodnim licencama garantuju početnicima brzo i pravilno učenje prvih skijaških koraka, kao i prelazak na napredniji nivo svima koji žele da usavrše skijašku tehniku. Oni će Vas uputiti u sve tajne ovih zadivljujućih i magično privlačnih pejsaža.

PONUDA / Ski depo

Poslije skijaškog dana ski opremu možete ostaviti u specijalnom deopu, gdje će vam ski-čizme biti osušene, dezinfikovane i spremne za novi dan na snijegu.

PONUDA / Ski servis

Najsavremenije mašine za servisiranje ski opreme obezbjeđuju da ski oprema za rentiranje bude pripremljena za korišćenje po najvećim standardima u toj oblasti. Da smo potpuno posvećeni zaljubljenicima u zimske sportove potvdjuje i posjedovanje ovako savremenog servisa za ski opremu koji je otvoren za sve posjetioce našeg ski resorta.

PONUDA / Motorne sanke i četvorotočkaši

Ski-doo safari je jedan od najinteresantnih proizvoda koji nudimo našim gostima. Mogućnosti za takav aranžman su mnogobrijne, sve zavisi od želje samog gosta. Obilazeći najinteresantnija mjesta u okolini ski centra, katuna Vranjak, vožnja krovom nacionalnog parka Biogradska gora odakle se pruža pogled na jedinu očuvanu prašumu u Evropi – Biogradsku goru, vožnja do najvisočijih vrhova Bjelasice koji su na visini od preko 2000mnv, Troglava, Zekova glava i Crna glava, kao i posmatranje iz ptičije perspektive pet prelijepih planinskih jezerana, učinjeće da vam ski-doo safari bude jedna od najinteresantnijih avantura ikada.

PONUDA / Restorani

Zdrava i ukusna domaća hrana po kojoj je Crna Gora poznata služi se u jedinstvenom planinskom ambijentu našeg restorana. Nema većeg zadovoljstva od okrepljujuće toplote vatre koja pucketa u ognjištu, u prirodnom ambijentu jedinstvenog spoja borovog drveta i kamena, upotpunjenog kuvanim vinom i domaćim crnogorskim specijalitetima.

Call centar: 1300
Tel: +382 68160977, +382 68 661 450
E-mail: office.kolasin1450@gmail.com
Adresa: Poštanski fax 30, 81210 Kolašin, Crna Gora
http://www.kolasin1450.com

Vremenska prognoza i temperature na skijalištu Kolašin 1450