Međunarondni festival alternativnog teatra „Korifej“ održava se u Kolašinu u periodu od sredine jula do sredine avgusta. Festival sufinansira Ministarstvo kulture, što na neki način i garantuje opstanak festivala za naredna vremena, održava se u organizaciji Opštine Kolašin i NVO „Korifej teatar“ pod kojim funkcioniše pozorišni život u Kolašinu.

Ideja je da se što više događaja prikaže na ulicama i trgovima Kolašina, kao i u alternativnim prostorima i ambijentima.

U proteklom periodu na festivalu su prikazane pozorišne predstave iz Švedske, Francuske, Poljske, Ukrajine, Rusije, Španije, Češke, Slovačke, Estonije, Litvanije, Srbije, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, Mađarske, Slovenije, Kosova, BIH i Crne Gore. Selekcija inostranih predstava je bogata i žanrovski raznovrsna, a ono što je krasi jeste da su rađene sredstvima univerzalnog jezika – pokreta, mimike, pantomime, neverbalnog gesta, teatra tijela i tako dalje, uglavnom – lako su razumljive domaćem gledalištu.

Osim toga, na repertoaru su često i projekti Fakukteta dramskih umjetnosti sa Cetinja.  Značajan segment programa predstavljaju predstave za djecu, kao i radionice za djecu i mlade ali i za sve zainteresovane koji žele da nauče nešto novo kroz igru, zabavu i kreativni proces. U proteklom periodu radionice glume, dramaturgije, režije, lutkarstva, grafičkog dizajna, slikarske  su vodila poznata imena regionalnog pozorišta: Ferid Karajica, Andjelija Rondović, Ljubomir Đurković, Jelena Djukić, Cvetin Aničić, Jovana Bojović, Mirjana Šajinović, Aleksandra Blagojević, Lela Milošević, Milena Vukoslavović  itd.

Filmski program uredjuje režiser Sead Šabotić. Gledaoci imaju priliku da vide najbolja studentska ostvarenja ali i dokumentarne filmove koji su društveno angažovani. Filmovi se emituju na lokacijama na otvorenom. Ranijih godina propratni program uključivao je i likovne izložbe (Srđa Dragović, Snežana Bulatović).

Dizajner Korifeja je Srđa Dragović, tehnički koordinator Đorđije Tatić, organizaciju čine i direktor i osoblje Centra za kulturu Kolašin, bez čijeg učešća sve bi bilo nezamislivo, podršku pruža Društvo prijatelja Kolašina, TO Kolašin, građanke i građani varoši, produkciju vodi Tamara Jašović, a selektor programa i glavni organizator je Zoran Rakočević.