O centru

Ski centar “Kolašin 1600” udaljen je 91 kilometar od Glavnog grada Podgorica, 12 kilometara od grada Kolašin, odnosno 2,3 kilometra od ski centra “Kolašin 1450”. Ski centar je dobio naziv zbog nadmorske visine polazne tačke šestosjedne žičare i lokacije na kojoj je smješten restoran “Troglava”. Na 300 metara od restorana smještena je polazna tačka šestosjedne isklopive žičare K8 proizvodjača Doppelmayr čija se izlazna tačka nalazi na nadmorskoj visini od 2.035 metara. Sa izlazne tačke posjetioci centra mogu izabrati dvije staze za spuštanje, Vranjak stazu čija dužina iznosi 1.750 metara i po kategorizaciji je crvena staza i stazu “Jagančar” dužine 2.800 metra koja je po kategorizaciji plava staza. Za najmladje posjetioce obezbijedjen je i dječiji ski lift.

Za goste ski centra “Kolašin 1600” obezbijeđen je i parking za putnička vozila kapaciteta 200 mjesta.

Aktuelno

U toku je realizacija druge faze izgradnje ski centra “Kolašin 1600” čiji je planirani rok završetka izgradnje u toku 2020. godine, a koja se odnosi na sljedeće:

• Radovi za osnježavanje staza (izgradnja akumulacionog jezera i sistema za osnježavanje) – tenderska procedura – priprema u toku;
• Izgradnja isklopive šestosjedne žičare K7 – ugovor zaključen;
• Izgradnja cca 9 kilometara skijaških staza – tenderska procedura u pripremi;
• Izgradnja dodatnih 6 kilometara staza uz postojeću žičaru K8 Troglava – tenderska procedura u pripremi;
• Izgradnja dječije igraonice koja će obezbjediti potpuni užitak najmladjim posjetiocima.

Restoran Troglava

Restoran “Troglava” je izgrađen u duhu modernog planinskog ambijenta kapaciteta 400 mjesta. Kuhinja restorana je bazirana na tradicionalnim crnogorskim jelima pripremljenim na autentičan način bjelasičkih krajeva. Među domaćim specijalitetima dominantna su jela: kolašnski lisnati sir, njeguški pršut, domaće priganice i pite, cicvara, kačamak, pečena jagnjetina… U meniju se mogu pronaći i savremeni trendovi kuhinje kao što su stek, ramstek, goveđa taljatela na rukoli kao i široki izbor pasta.

Na donjem spratu objekta na kome je smješten restoran nalazi se skijašnica sa caffe barom gdje se gosti mogu poslužiti toplim i hladnim, alkoholnim i bezalkoholnim pićem.

+382 (0) 63 444 555

email: kolasin1600@skijalista.me

https://www.skijalista.me/