U našem regionu najpoznatiji  i najbolji ski centar se nalazi u Kolašinu, na lokaciji Jezerine, Ski centar Kolašin 1450. Tamo ćete osim fantastičnih padina naći i moderne ski liftove i žičare, restorane, možete rentirati ski opremu ili se uključiti u školu skijanja. Kolašin je u grad sa dugom skijaškom tradicijom, i zahvaljujući skijanju postao je prepoznat kao jedna od najvažnijih turističkih destinacija u Crnoj Gori. Više informacija o ovom ski centru ćete naći na zvaničnom sajtu centra – www.kolasin1450.com

AD Ski Resort – Kolašin 1450 je nastao kupovinom imovine bivšeg AD Ski Centra Bjelasica u stečaju, u martu 2007. godine. Nakon privatizacije uloženo je oko osam miliona eura u infrastrukturu. U potpunosti su rekonstruisani svi ski-liftovi i žičara dvosjed, a izgrađena je i nova šestosjeda žičara Vilina Voda koja i dalje predstavlja najsavremeniji objekat te vrste u Crnoj Gori. Izgrađene su nove i proširene postojeće skijaške staze tako da je kapacitet skijališta povećan na 5.500 skijaša na sat, dok je dužina svih staza zavidnih 16,5 kilometara, zbog čega smo postali omiljena turistička destinacija ovog dijela Evrope.
Zahvaljujući nadmorskoj visini koja se kreće od 1.450 pa sve do 1.973 metra, područje našeg skijališta spada u svojevrsnu vazdušnu banju i predstavlja izuzetnu turističku destinaciju za odmor tokom cijele godine. Impresivni obronci planine Bjelasice, gradić Kolašin, nacionalni park Biogradska Gora, kao suza čiste rijeke Tara i Morača, obližnja planinska jezera, samo su dio jedinstvenih prirodnih bogatstava po kojima je ovaj region prepoznatljiv. Sve to pruža mnoštvo mogucnosti za aktivno proveden odmor kako u toku zime tako i u toku ljeta. Prije svega skijanje a onda i obilasci kanjona rijeka Tare i Morače, šetnje do predivnih, kristalno bistrih ledničkih jezera ili kroz nacionalni park Biogradska Gora, samo su dio aktivnosti u kojima mogu uživati naši gosti.
Naš cilj je da na najbolji način valorizujemo sve prirodne ljepote koje se nalaze u našem okruženju i da kreiramo turistički proizvod koji će svakom posjetiocu pružiti nezaboravno zadovoljstvo u svakom periodu godine.

Ski staze

Ski Resort Kolašin 1450 raspolaže sa 16,5 kilometara uređenih skijaških staza koje se održavaju po najsavremenim standardima. Staze su klasifikovane i obilježene kao lake, srednje teške i teške, što znači da u ponudi postoje staze za sve tipove skijaša i bordera, od početnika do onih najzahtjevnijih. Staze se u ljetnjem periodu pripremaju tako da se na njima može skijati i kada je visina sniježnog pokrivača minimalna. Takođe Ski centar posjeduje i sistem za vještačko osnježavanje staza u podnožju skijališta što obezbjeđuje da ski sezona počne sredinom decembra i da traje do polovine aprila.

Žičare i ski liftovi

Potpuno rekonstruisani ski-liftovi “Jezerine” i “Ključ”, žičara “Ćupovi”, kao i nova šestosjeda žičara “Vilina Voda” koja predstavlja najsavremeniji objekat te vrste u Crnoj Gori, obezbjeđuju kapacitet skijališta od 5.500 skijaša na sat.

 

http://www.kolasin1450.com/me/