Klub je osnovan 1984.-e godine pod imenom Planinarsko Smučarsko Društvo – Trebaljevo, a preregistrovan je u skladu sa novim zakonom o sportu 2005.-e godine u Planinarsko Smučarski Klub – Trebaljevo.

Osnovna djelatnost kluba se odvija kroz dvije djelatnosti i to kroz planinarenje i nordijsko skijanje. U klubu se  rad sprovodi u više sekcija i to : sekcija za markaciju planinarskih staza, sekcija za planinarske vodiče, sekcija za obuku najmlađih članova itd. Nordijsko skijanje je organizovano u dvije sekcije i to sekcija za obuku rekreativaca i pripremu mlađih kategorija za takmičarsku ekipu i sekcija za trening ekipe koja učestvuje na raznim takmičenjima koja su organizovana od strane FIS–a. Iz ovog kluba se angažuje u takmičarskoj sezoni po dvadeset ski sudija za potrebe organizacije takmičenja u alpskom skijanju.

Najveći sportski uspjesi kluba su osvajanje zvanja prvaka Crne Gore u alpskom i nordijskom skijanju 1991. godine, učešće na dva Svjetska prvenstva u nordijskom skijanju i učešće na Olimpijskim igrama u Južnoj Koreji.

Predsjednik kluba i vođa sekcije za nordijsko skijanje je Ranko J.Bulatović

Sekretar kluba i vođa planinarske sekcije je Aleksandar Bulatović

Kontakti kluba su:

mejl: acobulatovic555@gmail.com

Telefon: 068/834-979

067/255-433