Cheap Nike Superfly,kp soccer,soccerbp,soccerxp,cleatsuperfly,soccerbo,soccerwo,soccertutu,soccermagistaxp,soccergp,soccerqp,soccersuperflyxp,superflyboots,lovecleatsCr7 Gold Cleats,

Saopštenje za javnost
Opština Kolašin

Saopštenje za javnost

27.01.2018 saopstenje za javnost GORIVOPovodom navoda pripadnika Službe zaštite i spašavanja Zorana Bulatovića da u vozilima Službe zaštite nije bilo ni kapi goriva u trenutku kada su dobili poziv za asistenciju na Bjelasici kada je život izgubilo jedno lice usled lavine obavještavamo javnost da se radi o grubim neistinama i neutemeljenim optužbama.

Kao što se iz priloženog Izvještaja dežurne smjene o stanju goriva, koji je potpisao Bulatović, vidi dana 22.01.2018. godine kada se dogodio pomenuti incident u tri vozila Službe zaštite i spasavanja se nalazilo po 90 litara goriva dok se u jednom nalazilo 50 litara goriva. U svakom vozilu je bilo dovoljno goriva za intervenciju: Unimog 1 – 90 litara, Unimog 2 – 90 litara, Tehničko vozilo – 90 litara, Fap – 50 litara.

Pomenute sanke mogu biti neispravne jedino ako ih je Zoran Bulatović takve vratio nakon učešća na Sinjajevinskom maratonu.

Takođe, pripadnici spasilačke službe Ski centra Kolašin 1450 koji su bili mnogo bliže mjesto na kojem su incident dogodio su pravovremeno reagovali tako da ne stoje insinuacije da je zbog navodnog nedostatka goriva u vozilima Službe zaštite i spasavanja jedno lice izgubilo život.

Nedostatak goriva se jedino može dogoditi ukoliko neko iz Službe zaštite izvlači gorivo iz službenih vozila, o čemu će nadležni organi sprovesti istragu i blagovrmeno sankcionisati počinioce takvog djela.

Na osnovu svega navedenog očigledno je da se radi o politički motivisanim optužbama lica koja rade u interesu pojedinica sa političkih i društvenh margina. Takvih optužbi će u susret izborima biti sve više a cilj im je da nanesu štetu lokalnoj samoupravi. Izjava zaposlenog Zorana Bulatovića da služba zaštite ne može da pruži zaštitu građanima zato što nema goriva u vozilma može da uzbuni javnost, dok izjava da je zbog toga jedno lice izgubilo život teška optužba za koju će nadležni organi procijeniti da li se radi o krivičnom djelu.

                                                                                                                  

Predsjednica opštine Kolašin

Željka Vuksanović

 

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Opština Kolašin