Cheap Nike Superfly,kp soccer,soccerbp,soccerxp,cleatsuperfly,soccerbo,soccerwo,soccertutu,soccermagistaxp,soccergp,soccerqp,soccersuperflyxp,superflyboots,lovecleatsCr7 Gold Cleats,

Počela realizacija projekta ,,ENSURE’’
Opština Kolašin

Počela realizacija projekta ,,ENSURE’’

02.11.2017 Ensure photoOpština Kolašin je jedan od 14 partnera međunarodnog projekta “ENSURE” koji se zalaže za Evropsku mrežu za koheziju i solidarnost u ruralnim oblastima. Upravo je počela realizacija projekta „ENSURE“!

Projekat “ENSURE” je uspešno prošao kriterijume Evropske komisije u junu 2017. godine što je omogućilo partnerima međunarodnu mrežu saradnje u periodu od dve godine. Partneri dolaze iz 13 zemalja - 12 partnera iz Evropske unije, dok su 2 susjedi iz Srbije i Crne Gore. Zahvaljujući velikoj mreži različitih država, partneri će moći da razmjenjuju iskustva u pogledu različitih politika EU, poput strukturnih fondova EU, obrazovnih programa EU ili Zajedničke poljoprivredne politike. Ukupno 6 partnera predstavljaju lokalne organe, 5 partnera federacije i tijela koja predstavljaju lokalne samouprave, jedan partner predstavlja regionalnu vlast, dok su 2 partnera iz nevladinih organizacija (NVO). Ovo predstavlja još jednu prednost jer će se okupiti predstavnici lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva.

Projekat “ENSURE” se bavi svakodnevnim pitanjima koja se odnose na građane koji žive u ruralnim područjima, kao što su: lokalni razvoj, prekogranična mobilnost poljoprivrednih radnika ili bezbednost hrane. Postavljajući pitanja koja su od velikog interesa za građane, ovaj projekat će se baviti pitanjima poput: pada podrške Evropskoj uniji, evroskepticizma i državljanstva EU.

Prvi projektni sastanak održan je u periodu od 18. do 20. oktobra u Slovenskoj Bistrici (Slovenija). Domaćin - Regionalni informativni centar Slovenska Bistrica obezbedio je sesije umrežavanja, studijske posete i radionice za upravljanje projektima. Tokom ovog događaja, partneri su imali mogućnost da potvrde raspored projektnih aktivnosti kao i metode rada, ali ono što je najvažnije, imali su priliku da se bolje upoznaju. Sastanak je zaključen potpisivanjem Sporazuma o partnerstvu. Sledeći projektni događaj održaće se u aprilu 2018. godine u Hrvatskoj.

Budite u toku sa najnovijim aktivnostima na: https://www.facebook.com/ensurenetwork/

Projekat se sufinansira iz sredstava Evropske unije, Programa Evropa za građane i građanke.

 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Opština Kolašin