Cheap Nike Superfly,kp soccer,soccerbp,soccerxp,cleatsuperfly,soccerbo,soccerwo,soccertutu,soccermagistaxp,soccergp,soccerqp,soccersuperflyxp,superflyboots,lovecleatsCr7 Gold Cleats,

Koncert dječijih ansambala
Opština Kolašin

Koncert dječijih ansambala

11 04 2016 eno braca kolo uvatilaDruga po redu manifestacija „Eno braća kolo u’vatila“ ove godine bila je posvećena dječjim koreografisanim folklornim igrama. Cilj koncerta, održanog u prepunoj velikoj  sali Centra za kulturu, bio je umjetnička i scenska afirmacija mlađih uzrasnih grupa.

 

KUD „Mijat Mašković“ u ulozi domaćina, scenu je podijelio sa svojim gostima iz Golubovaca – FA „Slobodan Aligrudić“ i Kotora FA „Nikola Đurković“. Razigrana djeca prikazala su šarolike koregrafije, a bilo je i nekoliko premijera. Tako smo prvi put vidjeli „Igre iz Zete“ koje je istražio i pripremio Simon Popović, kao i „Igre iz Crne Trave“ sa motivima odlaska u pečalbu, autora Davora Sedlarevića. Zastupljene su i ostale balkanske tradicije poput vlaške, Srba iz okoline Bujanovca, centralne i zapadne Srbije i Šopluka. Posebnu draž koncertu dao je prvi nastup mlađeg dječjeg ansambla kolašinskog KUD-a, koji je izveo „Igre iz Užičke Crne Gore“, a koje je pripremila Danica Šćepanović.

Gosti iz Golubovaca, koji su jedan od najmlađih ansambala u Crnoj Gori, osnovan 2014. godine, izveli su i „Spičanske igre“ čija koreografska rešenja potpisuje Stefan Popović, koji je sa svojim bratom Simonom i osnivač ansambla. Oni su istakli da im je iskustvo igranja u Kolašinu vrlo značajno i pozvali su naš ansambl da gostuje na njihovom godišnjem koncertu.

Profesor Predrag Šušić već tradicionalno gostuje sa svojim ansamblima u Kolašinu i publika ga posmatra skoro kao domaćina. Ovog puta se lično predstavio koregrafijom prilagođenom za dječji uzrast, a koja je prikazala igre iz centralne i zapadne Srbije. Takođe, njegov mladi ansambl je izveo i zahtjevna scenska djela autora Dese Đorđević i Dragomira Vukovića-Kljace. On je istakao da je afirmacije mladih članova glavni cilj FA „Nikola Đurković“.

U KUD-u „Mijat Mašković“ su naglasili da će sledeći festival biti posvećen crnogorskom nasleđu i da je taj program već koncipiran, ali će detalji biti iznenađenje.

„Naša pekara“ je pomogla da se djeca iz Golubovaca i Kotora ugoste. Po završetku koncerta organizovana je kratka zabava za djecu, a Davor Sedlarević je uručio zahvalnice učesnicima.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Opština Kolašin