Cheap Nike Superfly,kp soccer,soccerbp,soccerxp,cleatsuperfly,soccerbo,soccerwo,soccertutu,soccermagistaxp,soccergp,soccerqp,soccersuperflyxp,superflyboots,lovecleatsCr7 Gold Cleats,

XVI Svetosavska akademija
Opština Kolašin

XVI Svetosavska akademija

XVI Svetosavska 2016Šesnaesta Svetosavska akademija održana je u Kolašinu krajem januara. Ove godine  Akademija je posvećena obilježavanju stogodišnjice Mojkovačke bitke.

 

Blagosloveći skup i obraćajući se prisutnima vladika Jovan je kazao da je uloga Svetog Save bila uloga mirotvorca.

„Svetosavski živjeti i raditi znači oholima dodijeliti pravo mjesto i u vremenu i u prostoru, pa i u crkvi. Očajne ohrabriti, sukobljene stišavati, siromašne pomoći, potčinjene osloboditi, dobrima odati priznanje a zle treba trpjeti i nadasve sve voljeti, ne samo svoju djecu. Jevanđelje od nas traži da volimo i neprijatelje svoje“, kazao je vladika Jovan

Svetosavsku besjedu ove godine održao je pjesnik Ranko Jovović.

On je kazao da su u vrijeme  Savindana svi besjedili, vladike, vojvode, mudraci, bistri seljaci...Danas besjede samo vladike i neki pjesnici, živi primjeri prošlih vremena. Jovović je iskoristio priliku i da pročita nekoliko svojih pjesama.

XVI Svetosavska 2016 1U kulturno-umjetničkom dijelu programa učestvovali su : KUD „Mijat Mašković“, crkveni hor Sv.apostol Marko iz Podgorice, učenici vjeronauke pri hramu Sv. Dimitrije iz Kolašina, glumac Gojko Burzanović i narodni guslari Miladin Anđelić, Maksim Jovanović i Dragutin Milikić. 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Opština Kolašin