Cheap Nike Superfly,kp soccer,soccerbp,soccerxp,cleatsuperfly,soccerbo,soccerwo,soccertutu,soccermagistaxp,soccergp,soccerqp,soccersuperflyxp,superflyboots,lovecleatsCr7 Gold Cleats,

Gostovanje dječjeg ansambla u Kotoru
Opština Kolašin

Gostovanje dječjeg ansambla u Kotoru

Kotor 1Dječiji ansambl KUD – a „Mijat Mašković“ gostovao je na velikom koncertu dječjih ansambala koji je održan u Kotoru.

 

Umjetnički rukovodilac KUD –a  Davor Sedlarević je kazao da se tradicionalno dobri odnosi kotorskog Folklornog ansambla „Nikola Đurković“ i KUD-a „Mijat Mašković“ nastavljaju i  tokom decembra.

„Na velikom koncertu dječjih ansambala koji je osmislio prof. Predrag Šušić, a podržao kotorski Centar za kulturu, naši najmlađi folkloraši su prikazali dio svojih plesnih vještina i uz drugare iz Kotora, Budve i Herceg Novog puna dva sata zaokupili pažnju ljubitelja koreografisanog folklora sa primorja.

Članovi „Mijata Maškovića“ su pokazali visok nivo uigranosti i potvrdili da se sa pravom svrstavaju u sam vrh dječjeg folklornog stvaralaštva. Posebnu pažnju izazvalo je izvođenje igre đilasa iz jugozapadne Srbije, koja predstavlja nasljeđe Crnogoraca koji su doselili u taj kraj“, kazao je Sedlarević.

Ovo je bila prilika da rukovodioci Centara kulture Kotora i Kolašina, Miloš Dževerdanović i Branislav Jeknić, te rukovodioci ansambala Predrag Šušić i Davor Sedlarević, na radnom sastanku specijalno upriličenom za ovu priliku, dogovore zajedničke projekte za tekuću i narednu sezonu. Oni su u zajedničkoj izjavi ocijenili da je prošlogodišnji projekat saradnje ove dvije kulturne institucije bio vrlo uspješan i da će nastojati da saradnju podignu na još veći nivo – uključujući sve dostupne resurse. Kotor, kao grad pod zaštitom UNESKA, može da prenese korisna iskustva našim kulturnim poslenicima, pri čemu se poseban akcenat stavlja na očuvanje i prenošenje tradicionalnih umjetničkih vrijednosti. Takođe, na sastanku je dogovreno da se veliki koncert dječjih ansambala tokom zimske sezone održi i u Kolašinu, kako bi turisti, ali i lokalna zajednica, dobili mogućnost da se uvjere u visok potencijal mladih naraštaja.

Naši predstavnici su iskazali veliku zahvalnost domaćinima u Kotoru na srdačnom dočeku, ali i na potvrđenim prijateljskim i profesionalnim odnosima i planovima.

Komentari   

0 #1 kolasinac 17-12-2015 15:52
Ovo su pravi i iskreni predstavnici Kolasina. Zasluzuju mnogo vecu podrsku. Cini se da su svi preci nego oni-sto je sramota. Nasa djeca, iz naseg grada dobijaju najmanje novca na godisnjem nivou. Trebalo bi svi da se stidimo sto ne mozemo da ih obucemo kako valja i posaljemo na turneje kao nekad. Zamislimo se...
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži

Opština Kolašin